Matematik

En funktion er givet ved

31. oktober 2021 af me1234me - Niveau: A-niveau

Opgave 7 En funktion ?? er givet ved ?? (??) = sin ?? + (sin ??) 2 , ?? ∈ [0; 2π] 

ser det her rigtig ud? jeg har sat grafen ind på geogebra

Vedhæftet fil: funktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2021 af peter lind

Hvad betyder alle de spørgsmålstegn ???? . Indsend heleopgaven som billede


Svar #2
31. oktober 2021 af me1234me

hov jeg ved ikke lige hvorfor der er kommet alle de spørgsmålstegn

Vedhæftet fil:Billede3.png

Svar #3
31. oktober 2021 af me1234me

jeg har prøvet at sætte den i geogebra forfra, for det andet virkede vist ikke rigtigt

ser grafen rigtig ud på det her billede? med afgrænsningerne på

ekstra spørgsmål: hvad betyder det egentlig det tegn der står efter x i afgrænsningen? ift grænsen

Vedhæftet fil:Billede4.png

Brugbart svar (0)

Svar #4
31. oktober 2021 af peter lind

Jeg ved stadig ikke hvilken funktion du skal tegne grafen for


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2021 af ringstedLC

#0:


Brugbart svar (1)

Svar #6
31. oktober 2021 af ringstedLC

#0: Nej, - blandt andet fordi GG sætter et advarselstegn tv. for forskriften.

- sinx er noget sludder.

- Funktionen/grafen skaI være afgrænset. I GG's input skrives intervallet som , 0 ≤ ≤ 2π

NB. Du har igen ikke læst, hvad du skriver.


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2021 af ringstedLC

Beskær dinne billeder!


Brugbart svar (0)

Svar #8
31. oktober 2021 af ringstedLC

#3:


Brugbart svar (1)

Svar #9
31. oktober 2021 af ringstedLC

#3: Den er korrekt!

∈ ≈ tilhører, hører til (her intervallet)


Svar #10
31. oktober 2021 af me1234me

tusind tak:)!

#9 kan du hjælpe med hvordan jeg så finder nulpunkterne for f?

udover det er der også det her andet spørgsmål jeg er lidt i tvivl om...

I første kvadrant afgrænser grafen for ?? og førsteaksen et område, der har et areal.

c) Beregn den eksakte værdi af dette areal. 


Brugbart svar (1)

Svar #11
31. oktober 2021 af ringstedLC

#10:

\begin{align*} f'(x)=0 &= ...\;,\;x \in [0;2\pi] \\ x &= \left\{\begin{matrix} ?\\?\\?\\? \end{matrix}\right. \end{align*}

c) 

\begin{align*} A &= \left |\int_{r_1}^{r_2}\!f(x)\,\mathrm{d}x\right |\;,\;f(r_1)=f(r_2)=0 \end{align*}


Svar #12
31. oktober 2021 af me1234me

du sætter det lig med 0 altså?:) eller hvad gør du?

og i c'eren der bruger du det bestemte integral til at udregne arealet, men kan det passer det er 0?


Brugbart svar (0)

Svar #13
31. oktober 2021 af ringstedLC

#12:

- nulpunkter for en funktion findes ved at løse ligningen funktion = 0

- kommaet indikerer en betingelse. Integrationsgrænserne er r1 og r2

Du må nu både læse og skrive bedre!


Svar #14
31. oktober 2021 af me1234me

okay, ja. Jeg kan godt se at det bare er formlen du har skrevet til c.

kan du forklarer lidt bedre hvordan jeg kan løse ligningen ved funktion = 0?

giver det mening?


Brugbart svar (0)

Svar #15
31. oktober 2021 af ringstedLC

Det giver den mening, at du er igang med monotoniforholdene og derfor vil løse f '(x) = 0.

Tip: Indstil enheder på x-aksen til "π/2" og tænk på din sinus-lærdom.


Skriv et svar til: En funktion er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.