Kemi

Ligevægt og pH

31. oktober 2021 af Karlse - Niveau: Universitet/Videregående

Hej folkens

En venlig sjæl, som kan hjælpe mig med følgende opgave? Kan ikke komme videre, da jeg ikke ved hvilken formel der skal bruges, dog er facit angivet. 

Ligevægten mellem dihydrogenphosphat- og hydrogenphosphationer spiller en vigtig rolle i reguleringen af pH i blodet. Angiv forholdet mellem de to ioner i en vandig opløsning ved pH=7,4.

Facit: 1.55


Brugbart svar (1)

Svar #1
31. oktober 2021 af janhaa

pH = pK_a - \log(\frac{[H_2PO_4^{-}]}{[HPO_4^{2-}]})=7,4


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2021 af janhaa

Finn din pKa og calculate


Svar #3
03. november 2021 af Karlse

Tusind tak! ;)


Svar #4
03. november 2021 af Karlse

Har prøvet - men det har ikke rigtig lykkedes mig at få det rigtige svar, har du mulighed for at skære det ud i pap? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2021 af janhaa

#4

Har prøvet - men det har ikke rigtig lykkedes mig at få det rigtige svar, har du mulighed for at skære det ud i pap? 

Har du Ka og hva er ditt svar og hva er fasit-svar?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. november 2021 af mathon

I danske fremstillinger
benyttes oftest:
                                 \small \small \begin{array}{llllll}&& pH=pK_s+\log\left ( \frac{\left [ b \right ]}{\left [ s \right ]} \right )=pK_s+\log\left (\frac{n_b}{n_s} \right)&\left (\textup{da f\ae lles volumen} \right )\\\\\textup{her}\\&& 7.4=7.21+\log\left (\frac{n_{HP{O_4}^{2-}}}{n_{H_2P{O_4}^-}} \right)\\\\&& 10^{7.4-7.21}=\frac{n_{HP{O_4}^{2-}}}{n_{H_2P{O_4}^-}}\\\\&& \frac{n_{HP{O_4}^{2-}}}{n_{H_2P{O_4}^-}}=1.55 \end{array}


Skriv et svar til: Ligevægt og pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.