Kemi

Reaktionsligning kompleks

03. november 2021 af Hans12333 - Niveau: B-niveau

Hej, har brug for hjælp her:

I litteraturen finder man pKa ~ 5,0 for [Al(H2O)6]3+. Opskriv reaktionsligning for den sure reaktion (uden tilskuer ioner) og beregn pH ud fra pKa-værdien. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2021 af Viderekem (Slettet)

Hvad er dit eget bud ?


Svar #2
03. november 2021 af Hans12333

,


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2021 af janhaa

Al(H_2O)_6^{3+}+H_2O<=>Al(H_2O)_5OH^{2+}+H^+


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2021 af janhaa

pH=0,5(pK_a- \log([HA]))


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2021 af mathon

reaktion:

                     \small \left [ Al(H_2O)_6 \right ]^{3+}\,_{\! \! \! \textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\;\rightleftharpoons \;\left [ Al(H_2O)_5OH \right ]^{2+}\,_{\! \! \! \textit{(aq)}}\;+\;H_3O^+\,_{\textit{(aq)}}


Skriv et svar til: Reaktionsligning kompleks

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.