Matematik

tangents ligning

04. november 2021 af pandaelsker - Niveau: A-niveau

Hejsa, jeg har en opgave jeg ikke helt kan finde ud af:

3. Dette er en andengradsligning. Vis, at diskriminanten er givet ved: d=a^2-12a+36

I tidligere opgave har jeg vist følgende ligning: a*(x-3)+9=x^2.

Jeg ved godt hvad diskrimanten er osv. Men jeg er lidt i tvilv over hvordan man skal vise at den er givet ved det oven over.

Tak 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af Anders521

#0 Vedhæft et billede af (hele) opgaven.


Svar #2
04. november 2021 af pandaelsker

opgave 3

Vedhæftet fil:ef.PNG

Brugbart svar (1)

Svar #3
04. november 2021 af janhaa

y=x^2-ax+(3a-9)\\ \\ d=a^2-4*1*(3a-9)=a^2-12a+36=(a-6)^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2021 af Anders521

#2 For overskuelighedens skyld kan det være en go'  ide at omskrive (andengrads)ligningen til standardformen                                                                                                                                                                                                                            ax2 + bx + c = 0                                                                              hvis diskriminant er d = b2 - 4ac. Gøres dette vil du få det eftersøgte udtryk for din diskriminant.


Svar #5
04. november 2021 af pandaelsker

I opgave 6, er svaret så bare: y-y0=a(x-x0)+b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2021 af janhaa

#5

I opgave 6, er svaret så bare: y-y0=a(x-x0)+b?

Ja, men y = ax+b,

der a= 6,

slik at;

y = 6x + b

og y gjennom punkt (3, 9)

dvs;

9=18+b

b= -9

finally;

y = 6x - 9


Skriv et svar til: tangents ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.