Matematik

Dimension

04. november 2021 af KaspermedK - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har fået A={q∈P| q(0)=0, q(2)=2, q(4)=4}.

Hvad er dimensionen af A? Jeg har fået nogle svarmuligheder.

A: 0

B. 1

C. 2

D: 3

E: 4

F: A er ikke et underrum.

---

Jeg tror det er svaret F fordi vi gerne skal have nulpunkter til et polynomie men det får vi ikke fordi q(2)=2 og q(4)=4? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af Anders521

#0 Men hvad med q(0) = 0? Her er x = 0 vel et nulpunkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2021 af Anders521

#0 Du har i hvert fald, at mængden A ikke er et underrum. Problemet opstår, når der ganges en skalar på et polynomium tilhørende A, for da vil produktet ikke nødvendigvis befinde sig i A.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2021 af Anders521

Ups! Rettelse: Du har i hvert fald ret i, at mængden A ikke er et underrum


Svar #4
04. november 2021 af KaspermedK

Forstår ikke helt din forklaring her: "Problemet opstår, når der ganges en skalar på et polynomium tilhørende A, for da vil produktet ikke nødvendigvis befinde sig i A."

Hvilket produkt? 


Brugbart svar (2)

Svar #5
04. november 2021 af Anders521

#4 Du ved, at der gælder nogle betingelser for at en (del)mængde kan betegnes et underrum:

En delmængde W ⊂ Rn ( ≠ Ø) er et underrum, hvis                                                                                                       *) 0 ∈ W                                                                                                                                                                   *) u,w ∈ W ⇒ u+w ∈ W                                                                                                                                             *) u ∈ W, k ∈ R ⇒ k·u ∈ W

Det forudsættes også at W ≠ Ø.

Betragt polynomiet q(x) = x, da er q(0) = 0, q(2) = 2 og q(4) = 4, så q ∈ A. Sæt k = ½, da er produktet                                                                                    k·q(x) = (½)·x = x/2                                                                                      Med k·q(0) = 0/2 = 0, k·q(2) ≠2 og k·q(4) ≠ 4, er k·q(x) ∉ A. Da er A ikke et underrum af P5.


Brugbart svar (1)

Svar #6
04. november 2021 af jantand

Om underrum skal gælde

At en vektor der er er i rummet , skal også a*v være i rummet for alle reelle a

og at hvis v er i rummet og w er i rummet, så er v+w også i rummet.

Det skal også gælde at 0- vektoren er  rummet.

0 , er i rummet.

vektoren v= [2,2] er i rummet

vektoren w=[4,4] er i rummet 

vektoren v+w er i rummet  =[6,6]

En basis for rummet er f.ex  [1,1] 

[1,1] *a er i rummet for alle a der er reelle  f.ex a= 2 giver [2,2]. a=4 giver [4,4]   [1,1]*0= [0,0] 


Svar #7
04. november 2021 af KaspermedK

Gode forklaringer tak skal I have!!!


Skriv et svar til: Dimension

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.