Matematik

vektorer og analytisk plangeometri

04. november 2021 af Jegharbrugforhjælp12345 - Niveau: A-niveau

Hejsa jeg sidder fast på en opgave, som jeg håber nogen af jer kan hjælpe mig med. Den handler om vektor regning og kan ikke gennemskue opgaven. Håber nogen kan hjælpe mig med at forstå opgaven som er vedhæftet som billedfil. tusind tak på forhånd 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2021 af janhaa

a)

ret. Vector to m; [2, -1]


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2021 af janhaa

b) two points; (-3, 2) and (-1, 1)


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2021 af janhaa

c) no


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2021 af janhaa

d) no


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{d)}\\& \textup{Hvis}\\&&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -11\\6 \end{pmatrix}+t\cdot \begin{pmatrix} -4\\2 \end{pmatrix}&\textup{ogs\aa \ er en parameterfremstilling}\\&&&& \textup{for }m\\\\& \textup{skal }&&(-11,6)\textup{ tilh\o re }m\\\\& \textup{og}&&\begin{pmatrix} -4\\2 \end{pmatrix}\textup{ v\ae re parallel med }\begin{pmatrix} 2\\-1 \end{pmatrix}\\\\&&& \textup{Det unders\o ges om }(-11,6)\\&&& \textup{tilh\o rer }m\\& \textup{dvs}\\&&& \textup{har}\\&&&\qquad \begin{pmatrix} -11\\6 \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -3+2t\\2-t \end{pmatrix}&\textup{en l\o sning?}\\\\\\&&& \textup{solve}\left ( \left\{\begin{array}{ll} -11=-3+2t\\ &,\left\{t \right\}\\ 6=2-t \end{array}\right. \right )&\textup{output }t=-4\\\\&&& (-11,6)\textup{ tilh\o rer dermed }m \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{\textbf{d)} fortsat}\\ &&& \textup{unders\o gelse af retningsvektor-}\\&&& \textup{parallellitet:}\\\\&&& \textup{det}\left ( \begin{bmatrix} -4 & 2\\ 2& -1 \end{bmatrix} \right )=0\\\\&&& \textup{Retningsvektorerne \textbf{er} parallelle}\\& \textbf{konklusion:}\\&&& \begin{pmatrix} x\\y \end{pmatrix}=\begin{pmatrix} -11-4t\\6+2t \end{pmatrix}\\\\&&& \textup{er \textbf{ogs\aa}\ en parameterfremstilling for }m\textup{.} \end{array}


Skriv et svar til: vektorer og analytisk plangeometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.