Matematik

Funktioner af to variable

05. november 2021 af SusanneRasussen - Niveau: A-niveau

Hejsa!

Jeg sidder og kigger på den opgave og jeg ved ikke hvordan jeg skal gribe den an i Nspire. Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& f(x)=x^2+3^2-2x+3\\\\&& f(x)=x^2-2x+12\\\\\\ \textbf{c)}\\&& f(x,y)=x^2-2x+y^2+y\\\\&& f(x,y)=\left (x^2-2x +1 \right )-1+\left (y^2+y +\left ( \frac{1}{2} \right )^2 \right )-\frac{1}{4}\\\\&& f(x,y)=\left ( x-1 \right )^2-1+\left ( y+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{1}{4}\\\\&& f(x,y)=\left ( x-1 \right )^2+\left ( y+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{5}{4}\\\\\\&& f(x,y)=\left ( x-1 \right )^2+\left ( y+\frac{1}{2} \right )^2-\frac{5}{4}=\mathbf{{\color{Red} 1}}\\\\&& f(x,y)=\left ( x-1 \right )^2+\left ( y+\frac{1}{2} \right )^2=\frac{9}{4}\\\\\\&& f(x,y)=\left ( x-1 \right )^2+\left ( y+\frac{1}{2} \right )^2=\left ( \frac{3}{2} \right )^2 \end{array}


Svar #3
05. november 2021 af SusanneRasussen

Men hvordan løses den i Nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2021 af mathon

#3 

            \small \small \small \begin{array}{lllll} \textbf{b)}\\&& \textup{Define }f(x,y)=x^2+y^2-2x+y\\\\ && f(x,3)\\\\\\ \textbf{c)}\\&& \textup{completeSquare}\left ( f(x,y),x,y \right ) \\\\&& \textup{completeSquare}\left ( f(x,y)=1,x,y \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Funktioner af to variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.