Kemi

Reaktionskinetik

06. november 2021 af Kimmolle - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? Jeg skal have hjælp til hele opgave 2, og opgave 1, ved jeg a er en 1. orden og b) er en 2. orden, men hvordan kan jeg vise det? Plejer at vise det grafisk, men jeg har ikke fået angivet nok data til jeg kan det


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. november 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 2}\\& \textbf{a)}\\&& c(t)=16.5333\cdot 0.500302^t\\\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(0.500302)}=1.00087\\\\\\& \textbf{b)}\\&& c(0)=16.5333\cdot 0.500302^0=16.5333\; \; \left ( \frac{\mu g}{mL} \right )\\\\\\& \textbf{c)}\\&& c(0)=\left (16.5333\; \frac{\mu g}{mL} \right )=\frac{68.0\cdot 10^3\;\mu g}{V_{blod}}\\\\&& V_{blod}=\frac{68.0\cdot 10^3\;\mu g}{16.5333\; \frac{\mu g}{mL}}=4112.9\;mL=4.1\;L \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. november 2021 af mathon

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\& \textbf{d)}\\&& \left [ k \right ]=M^{-2}\cdot s^{-1} \end{array}

Du skal ikke vise, at
                                   \small v=k\cdot \left [ H_2 \right ]\cdot \left [ NO \right ]^2

Du får det oplyst i opgaveteksten.


Svar #3
07. november 2021 af Kimmolle

#2

\small \small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 1}\\& \textbf{d)}\\&& \left [ k \right ]=M^{-2}\cdot s^{-1} \end{array}

Du skal ikke vise, at
                                   \small v=k\cdot \left [ H_2 \right ]\cdot \left [ NO \right ]^2

Du får det oplyst i opgaveteksten.

#1

\small \begin{array}{lllll} \textbf{Opgave 2}\\& \textbf{a)}\\&& c(t)=16.5333\cdot 0.500302^t\\\\&& T_{\frac{1}{2}}=\frac{\ln\left ( \frac{1}{2} \right )}{\ln(0.500302)}=1.00087\\\\\\& \textbf{b)}\\&& c(0)=16.5333\cdot 0.500302^0=16.5333\; \; \left ( \frac{\mu g}{mL} \right )\\\\\\& \textbf{c)}\\&& c(0)=\left (16.5333\; \frac{\mu g}{mL} \right )=\frac{68.0\cdot 10^3\;\mu g}{V_{blod}}\\\\&& V_{blod}=\frac{68.0\cdot 10^3\;\mu g}{16.5333\; \frac{\mu g}{mL}}=4112.9\;mL=4.1\;L \end{array}

Hvordan får du i opgave 2, a) til at være \small c(t)=16.5333\cdot0.500302^{t} jeg får det til at være \small c(t)=16.5333^{-0.693x}


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. november 2021 af mathon

#3                           

           \small 0.500302=e^{-0.692543}


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.