Matematik

Matematikhjælp

09. november 2021 af Louiseanders - Niveau: C-niveau

Hej. nogle som kan hjælpe mig med den her opgave 

En andengradsligning er givet ved 

x^2 +b·x+36=0

a) løs andengradsligningen når b = 13 (Den har jeg løst) 

b) Bestem de værdier af b  for hvilke andengradsligningen har netop en løsning 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. november 2021 af Quarr

I sidste opgave havde andengradsligningen 2 løsninger da D>0

Du skal løse en ligning mht. b så andengradsligningen har netop 1 løsning svarende til D=0

- - -

Ja

 


Svar #2
09. november 2021 af Louiseanders

ja men hvordan


Svar #3
09. november 2021 af Louiseanders

kan du måske illustrere det 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. november 2021 af Quarr

D=b^2-4ac

Sætter D=0

b^2-4ac=0

a værdien og c-værdien er de samme som i spørgsmål A)

a=1

c=36

- - -

Ja

 


Svar #5
09. november 2021 af Louiseanders

men hvis jeg skriver den sådan her 

x^2 +bx + kvadratrod af 6 ^2 = 0 

d=b^2 -4·a·c=0

b^2 -4·1·36=0

b^2 = 2^2 ·6^2 = (2·6)^2 

b = 12

Forstår ikke hvor tallet 6 kommer fra, for det har jeg ikke brugt i opgave a 


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. november 2021 af Quarr

b^2-4\cdot 1\cdot 36=0

Reducerer på venstre side af =

b^2-144=0

- - -

Ja

 


Svar #7
09. november 2021 af Louiseanders

og hvad så dernæst 


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. november 2021 af Quarr

Læg 144 til på begge sider for at så -144 der er på venstre side af = havner på højre side af =

Til sidst tager du kvadratroden på begge sider af =

(Så har du din b-værdi fundet)

- - -

Ja

 


Svar #9
09. november 2021 af Louiseanders

okay er helt forvirret, kan du vise det i formlen 


Svar #10
09. november 2021 af Louiseanders

altså med tal


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. november 2021 af janhaa


Svar #12
09. november 2021 af Louiseanders

altså jeg spørger bare om en lille smule hjælp 


Brugbart svar (0)

Svar #13
09. november 2021 af janhaa

#10

altså med tal

b^2=144\\ b=\pm 12

du må virkelige skjerpe deg til eksamen


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. november 2021 af janhaa

#12

altså jeg spørger bare om en lille smule hjælp 

Lille smule, du forstår nada


Brugbart svar (0)

Svar #15
09. november 2021 af ringstedLC

\begin{align*} x^2+b\,x+36 &= 0 \\ d=b^2-4a\,c &= 0 \Rightarrow \acute{\textup{e}}\textup{n l\o sning} \\ b^2-4\cdot 1\cdot 36 &= 0 \\ b^2 &= 144 \\ b &= \pm\sqrt{144} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #16
10. november 2021 af Moderatoren

@Denise, Line, Louise, katrina osv osv. brug én profil fremover! Og giv ikke dine tråde overskriften "matematikhjælp" eller lignende. 

Gør i stedet således: 

Giv dit indlæg en sigende titel. På den måde er der større sandsynlighed for, at lektiehjælperne kan finde dit spørgsmål. 

Og: 

Beskriv så præcist som muligt hvad du har problemer med. Gør rede for hvad du ved, og hvad du ikke ved. På den måde undgår du, at lektiehjælperen bruger tid på at forklare ting, som du i forvejen er bekendt med. Dette illustrerer også, at du har tænkt over opgaven, hvilket ofte giver hurtigere og bedre svar.


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.