Matematik

normalfordeling

11. november 2021 af lolxd1337 - Niveau: A-niveau

hjælp til denne opgave?

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
11. november 2021 af PeterValberg

Jeg indsætter lige dit vedhæftede billede, det gør det lidt nemmere at hjælpe

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2021 af PeterValberg

Måske video nr. 11 på denne videoliste < LINK > kan hjælpe dig videre?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. november 2021 af janhaa

a)

5-0,11*2  <4,85 < 5,22

4,78 < 4,85 < 5,22

så ja posen er Normal-fordelt


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. november 2021 af Soeffi


Brugbart svar (1)

Svar #5
11. november 2021 af AMelev

a) X ~ N(5,0.11)
De såkaldt normale udfald er de udfald, der ligger i intervallet [μ-2σ,μ+2σ], så du skal beregne de to intervalendepunkter og se, om 4.85 ligger inde i intervallet.

b) X ~N((10,σ)
Bestem σ, så P(X<9.8) = 10% = 0.1
Hvordan du konkret gør det, afhænger af dit CAS-værktøj.


Brugbart svar (1)

Svar #6
11. november 2021 af SuneChr

AMelev
Et praktisk spørgsmål i.f.m. normale udfald og spredning, σ .
I mange videnskabelige afhandlinger, statistikker m.m. ser man for det meste, at et normalfordelt
normalområde er beliggende i  [μ - 1,96·σ ; μ + 1,96·σ] ,  som vil afskære 2,5% af de fjernestliggende
observationer på begge sider af μ.
Jeg er klar over, at i formelsamlinger m.m. ser man normalområdet som beskrevet i # 5, hvilket svarer
til 95,45% af de normale observationer.
Ville det være forkert, i en afleveringsopgave, at definere normalområdet som [μ - 1,96·σ ; μ + 1,96·σ] ?    


Brugbart svar (1)

Svar #7
11. november 2021 af AMelev

#6 Det kan jeg ikke forestille mig. 1.96 = 2.0, så jeg går ud fra, at de 2 gange spredning til hver side bare er udtryk for tilladt (u)nøjagtighed.
I praksis betyder det jo næppe heller noget - det er forhåbentlig ikke en lille decimalafvigelse, der afgør, om man betragtes som normal.


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. november 2021 af SuneChr

Man siger, at djævlen ligger i detaillen. Måske har han i visse undersøgelser et horn i hver af yderområderne.
Men tusind tak for besvarelsen # 7.


Skriv et svar til: normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.