Matematik

Differentiering

11. november 2021 af Katy1 - Niveau: B-niveau

Hej. 

Jeg har brug for hjælp til at differentiere.

Vandets temperatur i en termokande kan beskrives ved 

y=80*0,95^x+20

 y er vandets temperatur, og x er antal timer efter påfyldning. 

Jeg skal undersøge med hvilken hastighed temperaturen ændrer sig 6 timer efter påfyldningen. 

Her går jeg ud fra, at jeg skal bestemme f'(6). Jeg er dog i tvivl om, hvordan man skal differentiere funktionen, så man kan finde differentialkvotienten og således væksthastigheden. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
11. november 2021 af Capion1

Find
(ax)' i formelsamlingen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. november 2021 af jantand

d/dx(a^u) = a^u * ln (a) dx/du

 f' (x) =ln (0.95) * 0.95^x 


Skriv et svar til: Differentiering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.