Kemi

Ligevægt

15. november 2021 af Aniie3345 - Niveau: B-niveau

Hey sidder lidt fast i denne opgave, som jeg virkelig har prøvet at løse - Opgaven lyder:

B) forklar hvordan følgende indgreb vil påvirke ligevægten både ved hjælp af LCP og ligevægtsloven

Der tilsættes  Pb2+
Der fjernes CL-
Der tilsættes PbCL2(s)

og dette er den givet ligevægt; Pb2+(aq) +2CL-(aq) *ligevægtspil* PbCL2(s)


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. november 2021 af Viderekem (Slettet)

Tænk på Le Chateliers princip


Svar #2
15. november 2021 af Aniie3345

kan det passe at hvis der tilsættes Pb2+ så vil ligevægten forskydes mod højre, fordi der ifølge Le Chateliers principsker forsydning i den retning ændringen mindskes. Er det rigtig forstået?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. november 2021 af janhaa

#2

kan det passe at hvis der tilsættes Pb2+ så vil ligevægten forskydes mod højre, fordi der ifølge Le Chateliers principsker forsydning i den retning ændringen mindskes. Er det rigtig forstået?

ja

a) høyre

b) venstre

c) ingenting


Svar #4
15. november 2021 af Aniie3345

B) Ved 375°C er ligevægtskonstanten lig 1,2M-2. Undersøg om der er ligevægt i en beholder hvor koncentrationerne er [N2]= 2M, [H2]= 0,14 M og [NH3]0 1,3 M

er også helt lost i denne, kan du måske bare fortælle mig hvad man skal vil gerne prøve at forstå det nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. november 2021 af janhaa

N2 + 3H2 <=> 2NH3

K = 1,32/(2*0,143)=  307,94  > 1,2

dvs ikke likevekt 


Svar #6
15. november 2021 af Aniie3345

MANGE TAK! Men kan du måske forklar hvordan du kom frem til det


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. november 2021 af janhaa

#6

MANGE TAK! Men kan du måske forklar hvordan du kom frem til det

Det er definisjon av likevektskonstanten


Skriv et svar til: Ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.