Fysik

Newtons love

17. november 2021 af Gullt - Niveau: B-niveau

Hvordan løser jeg denne opgave? 

En Formel 1-racer vejer omtrent 700 kg og kan køre fra 0 til 100 km/h på 2 s. Hvor stor kraft bliver bilen påvirket med under accelerationen?


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. november 2021 af mathon

               \small \small \begin{array}{llllll} F=m\cdot a=m\cdot \frac{\Delta v}{t}\\\\ F=\left ( 700\;kg \right )\cdot \frac{27.7778\;\frac{m}{s}}{2\;s} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. november 2021 af jl9

Kraft (i Newton) = Masse (i kg) * Acceleration (i m/s^2)


Svar #3
17. november 2021 af Gullt

Tak, men hvordan beregner du delta v ud?


Brugbart svar (1)

Svar #4
17. november 2021 af jl9

divider km/t med 3,6 for at få m/s


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. november 2021 af jl9

delta v er ændring i fart per tid. Dvs. 100 km/t - 0 km/t per 2 sekunder. Det er så under antagelse af at accelerationen er konstant i løbet af de 2 sekunder


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. november 2021 af jl9

Præcisering: delta v er ædnringen i fart. Accelerationen er delta v per tid


Brugbart svar (2)

Svar #7
17. november 2021 af Eksperimentalfysikeren

Δv er ændringen ii fart, ikke i fart per tid:

Δv = vefter - vfør.

Generelt: Δx = x2-x1


Skriv et svar til: Newtons love

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.