Matematik

Bestemme a, b og c i et tredjegradspolynomium

18. november 2021 af Trane000 - Niveau: A-niveau

Jeg håber nogen kan hjælpe med denne opgave. Den er vedhæftet her for neden

Jeg takker på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. november 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. november 2021 af mathon

 Beregn f '(x)
         og benyt
                            f '(0) = 0

                            f '(20) = 0

                            f(20)= 0

                           


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. november 2021 af ringstedLC

Rutsjebanen skal være vandret i A og B: Det siger noget om diff.-kvotienten i punkterne.

Banen skal også røre jorden i B: Det siger noget om funktionsværdien i punktet.

Tilsammen giver det tre ligninger til de tre ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. november 2021 af mathon

                \small \begin{array}{llllll}&& f(x)=a\cdot x^3+b\cdot x^2+c\cdot x+10\\\\&& f{\, }'(x)=3\cdot a\cdot x^2+2\cdot b\cdot x+c\\ \textup{og}\\&& f{\, }'(0)=3\cdot a\cdot 0^2+2\cdot b\cdot 0+c=0\\ \textup{hvoraf}\\&& c=0\\\\ \textup{dvs}\\&& f(x)=a\cdot x^3+b\cdot x^2+10\\\\&& f{\, }'(x)=3\cdot a\cdot x^2+2\cdot b\cdot x\\ \textup{som kan}\\ \textup{beregnes:}\\&& \textup{solve}\left ( \left\{ \begin{matrix}3\cdot a\cdot 20^2+2\cdot b\cdot 20=0 \\ &,\left \{ a,b \right \}\\a\cdot 20^3+b\cdot 20^2+10=0\end{matrix}\right. \right ) \end{array}


Skriv et svar til: Bestemme a, b og c i et tredjegradspolynomium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.