Matematik

Bestem ligning for tangent

21. november 2021 af fili1146 - Niveau: B-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med opgaven, som er vedhæftet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af ringstedLC

a) Differentier polynomiet, bestem f '(0) og f(0). Indsæt i tangentens ligning.


Svar #2
21. november 2021 af fili1146

Jeg er ikke specielt god til differentialregning, kan du forklare hvilken metode der skal bruges, for at jeg kan gøre følgende?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af ringstedLC

a) ... eller brug at tangenten i parablens skæring med y-aksen har hældningen a = b (koefficienten for x i pol.'s forskrift)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. november 2021 af ringstedLC

#2: Brug reglen:

(a xn)' = n a xn-1

Eksempel:

(3x2)' = 2 · 3x2-1 = 6x


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. november 2021 af rycdi

Regn f'(0) ved at bruge f'(x0)=2ax+b

Regn f(0) ved at bruge f(x)=-x2+2x+3 


Svar #6
21. november 2021 af fili1146

#5

Hvad skal jeg så selv indtaste på de givne pladser?


Brugbart svar (1)

Svar #7
21. november 2021 af rycdi

Andengradspolynomium f(x)=-x2+2x+3

på de givne pladser skal du sætte de forskellige givne konstanter. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. november 2021 af janhaa

tangent

f(0)=3

f ' =-2x+2

f '(0)= 2

y-3 = 2(x-0)

y = 2x + 3


Brugbart svar (2)

Svar #9
21. november 2021 af ringstedLC

#6: Kom nu med noget selv, så vi kan se, hvor det halter.


Svar #10
23. november 2021 af fili1146

#9

Det kan jeg sagtens forstå. Tror bare jeg har stirret mig så blind på opgaven, så jeg næsten har givet op.
Jeg har utrolig svært ved, at udse mig på hvilke steder jeg skal gøre brug af de forskellige formler + hvad der fx. i mit andengradspolynomium udgør a og b-værdierne.

Jeg har vedhæftet et skærmbillede af, hvad jeg har skrevet ind på mit dokument indtil videre. Det er slet ikke for at være til besvær for jer - kan se, at der er en del som har skrevet i indlægget, hvilket jeg er utrolig glad for! Jeg har bare svært ved, at se mig ud af, hvad jeg skal bruge alle disse tal til.


Brugbart svar (0)

Svar #11
23. november 2021 af ringstedLC

#10:

\begin{align*} f(x) &=-x^2+2x+3\Rightarrow \left\{\begin{matrix} a= \\b= \\c= \end{matrix}\right. \\ f(0) &= -0^2+2\cdot 0+3=\\\\ f'(x) &= \bigl(-x^2+2x+3\bigr)'\qquad \textup{Brug reglen i "4" og f\aa:}\\ f'(x) &= 2ax+b\qquad\textup{som i "5"} \\ f'(x) &=...\\f'(0) &= \\\\ \textup{Tangentens ligning i}\;\big(x_0, f(x_0)\bigr):\\ y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0)\\y&=... \end{align*}


Skriv et svar til: Bestem ligning for tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.