Matematik

Funktion

21. november 2021 af Sofieskov12 - Niveau: C-niveau

Grafen for en eksponentiel funktion 
f;
 går gennem punkterne (2;48) og (5;3072).


i)    Bestem en forskrift for funktionen f 

ii)   Plot grafen for f i intervallet [0;12]

Er lidt i tvivl omring disse to opgaver. Skal man sætte tallene ind i geograbra? Eller hvordan skal de laves? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. november 2021 af ringstedLC

i) Med "bestem" skal du nok vise, at du selv kan. Brug formel (84) og (85)

ii) Skriv forskriften i GG Input: med intervallet


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. november 2021 af jantand

Du har to punkter og kan derfor lave to ligninger med to ubekendte. Dem kan du løse.

Brugbart svar (0)

Svar #3
21. november 2021 af jantand

Du har to punkter og kan derfor lave to ligninger med to ubekendte. Dem kan du løse.

Brugbart svar (0)

Svar #4
22. november 2021 af PeterValberg

Se eventuelt < LINK > "spol" frem til 31:02
Du kan også benytte tidskoden i oversigten i videoens beskrivelse

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2021 af mathon

#0

                           \small \begin{array}{lllll} \textup{solve}\left( \left\{ \begin{matrix}48=b\cdot a^2\\&,\left \{ a,b \right \} \\3072=b\cdot a^5\end{matrix} \right. \right ) \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2021 af janhaa

#0

Grafen for en eksponentiel funktion 
f;
 går gennem punkterne (2;48) og (5;3072).


i)    Bestem en forskrift for funktionen f 

ii)   Plot grafen for f i intervallet [0;12]

Er lidt i tvivl omring disse to opgaver. Skal man sætte tallene ind i geograbra? Eller hvordan skal de laves? 

i)

f(x)=b* a^x


Skriv et svar til: Funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.