Matematik

Matematikhjælp

22. november 2021 af Louiseanders - Niveau: C-niveau

Hej. Er der nogen som kan hjælpe mig med den her opgave?

I et biludlejningsfirma koster det 1200kr, for at leje en bil. For denne pris kan man køre 300 km, og for hver kørt km derudover betales yderligere 1,30kr. pr km 

a) Bestem den samlede pris for leje af en bil inklusiv 500 km kørsel 

b) Opstil en gaffelforskrift for den funktion f, der beskriver den samlede pris for leje af en bil som funktion af antal kørte km 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2021 af StoreNord

I a beregner du allerede det første støttepunkt for den skrå del af grafen.
Et andet støttepunkt er knækpunktet, (300,1200).
Så kan du finde a og b for den skrå del af funktionen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. november 2021 af Viderekem (Slettet)

a:
Først bestemmer du prisen for de 200 ekstra km

200 km*1,30=260 kr

Den samlede pris 

1200+260=1460 kr

b:

\int_{1200+(x-300)*1,30, x>300}^{1200, 0<x<300}

God søndag :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2021 af Moderatoren


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2021 af mathon

           \small \small \small \begin{array}{lllllll} \textup{Pris for }\\ \textup{leje af bil:}\\& p(x)\textup{ hvor }p(x)\textup{ er prisen i kroner for }x\textup{ k\o rte kilometer}\\\\& p(x)=\left\{\begin{array}{ll} 1200&0<x\leq 300 \\ 1.30x+810&x> 300 \end{array}\right.\\\\\\\\\\\\& \begin{array}{lllllll} \textup{for }x>300\textup{:}\\& p(x)=(x-300)\cdot 1.30+1200\\\\& p(x)=1.30x-300\cdot 1.30+1200\\\\& p(x)=1.30x+810 \end{array} \end{array}


Skriv et svar til: Matematikhjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.