Fysik

at beregne ændring af termisk energi

23. november 2021 af angool - Niveau: B-niveau

Jeg har løst en opgave følgende, men jeg er ikke sikker på, om det er korrekt:

Beregn ændringen i termisk energi, når 10 g granit opvarmes fra 18 C til 28 C

Eterm = m * c * (delta)T

Granits varmefylde er 800 c i J/kg*C

dvs. 

Eterm = 10 * 800 * (28-18) = 80000 J eller 80 KJ

Vil bare vide om jeg gør det rigtige?


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. november 2021 af OliverHviid

Metoden er rigtig, men resultatet er forkert; husk at regne i SI-enheder. Omregn de 10 g til kg før du regner det ud.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. november 2021 af Christianfslag

Du finder Q (tilførslen af energi) ved

Q=m\cdot c\cdot \Delta T


Svar #3
23. november 2021 af angool

Tak, det var det, jeg manglede :)


Skriv et svar til: at beregne ændring af termisk energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.