Kemi

Vægtvolumenprocent

24. november 2021 af mpwtaid - Niveau: Universitet/Videregående

Angiv hvor mange mL vand, der skal anvendes til at fremstille 200 mL 10 mM vandig KCl-opløsning
ud fra en stamopløsning, der indeholder 1,5 % (w/v) KCl (molmasse: 75 g/mol).


Svar #1
24. november 2021 af mpwtaid

Jeg aner ikke hvordan det skal regnes : )


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. november 2021 af AngelOneOne

Hej,

Prøv at læse afsnittet om masse/volumenprocent her: Koncentration af opløsninger

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Svar #3
24. november 2021 af mpwtaid

Hej. Tak for dit svar. Jeg kan fortsat ikke regne ud, hvordan det skal løses


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. november 2021 af AngelOneOne

Hej,

100 mL KCl opløsning, indeholder 1,5 g KCl - Ud fra det, kan du beregne stamopløsningens molære koncentration (1,5 g/100 mL • 10 = 15 g/1000 mL = 15 g/L) - (15 g/L / 75 g/mol = 0,2 mol/L = 0,2 M. Din stamopløsning er altså 0,2 M.

Resten er en simpel fortynding.

0,2 M / 0,01 M (10 mM) = 20 - Stamopløsningen skal altså fortyndes 20x = 10 mL stamopløsning i en 200 mL målekolbe og fyld op til 200 mL mærket med vand.

/Angel

- - -

/Angel


"The Universe is under no obligation to make sense to you" - Niel deGrasse Tyson
Look deep into nature, and then you will understand everything better” - Albert Einstein


Skriv et svar til: Vægtvolumenprocent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.