Matematik

Tre ligninger med tre ubekendte

27. november 2021 af Quarr - Niveau: 10. klasse

Hej har I nogle bud på hvad 4) skal give?

Mange tak på forhånd!

1)

3x=30

x=10

2)

10+2y=20

y=5


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2021 af jl9

a+a+a=30
a+b+b=20
c+c+b=13
a*c+b=?


Svar #2
27. november 2021 af Quarr

#1

a+a+a=30
a+b+b=20
c+c+b=13
a+c+b=?

Er der ikke 3 bananer i 4) og 4 bananer i 3) ?

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. november 2021 af jl9

Jeg ser dem bare som ens banan-figurer, og kalder en banan-figur for c


Svar #4
27. november 2021 af Quarr

#3

Jeg ser dem bare som ens banan-figurer, og kalder en banan-figur for c

Ohh okay. Jeg får 4) til 50.

1) x=10

2) y=5

3) z=4

4)

(10+5)*3+5=50

Dyret der er inde i svampehuset er også medregnet.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. november 2021 af jl9

Så lige at der er et gange i 4)


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. november 2021 af jl9

Men kan godt se hvad du mener, bananerne i 3) ser lidt anderledes ud end i 4). Hvis det skal med, så kan man bruge:

a+a+a=30
a+b+b=20
4*c+4*c+b=13
a*3*c+b=?


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. november 2021 af jl9

Dyret der er inde i svampehuset er også medregnet.

Haha, okay den er lidt sjov alligevel. Hvis det er plus når dyret står inde i svampehuset så bliver det så:


a+a+a=30
a+b+b=20
4*c+4*c+b=13
(a+b)*3*c+b=?
 


Svar #8
27. november 2021 af Quarr

#7

Dyret der er inde i svampehuset er også medregnet.

Haha, okay den er lidt sjov alligevel. Hvis det er plus når dyret står inde i svampehuset så bliver det så:


a+a+a=30
a+b+b=20
4*c+4*c+b=13
(a+b)*3*c+b=?
 

Ja :) Det geniale er at vi ikke ved om det skal medregnes.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. november 2021 af jl9

#4 Hvordan får du z=4 i 3)?


Svar #10
27. november 2021 af Quarr

#9

#4 Hvordan får du z=4 i 3)?

Jeg opstillede følgende ligning:

z+z+5=13

- - -

Ja

 


Brugbart svar (1)

Svar #11
27. november 2021 af jl9

ok, så du bruger bare at banan-figuren er 1 banan i både 3) og 4)?

nej det er ikke til at vide hvad de har tænkt med opgaven :) 


Svar #12
27. november 2021 af Quarr

#11

ok, så du bruger bare at banan-figuren er 1 banan i både 3) og 4)?

nej det er ikke til at vide hvad de har tænkt med opgaven :) 

Ja en banan har en værdi på 1.

I en af bananfigurerne i 3) er der 4 bananer. Alle de 4 bananer udgør hele bananfiguren og har en værdi på 4. Antog at der var 4 bananer. Håber det er rigtigt :)

Du havde også et godt bud! :D  #4 i 3)

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #13
28. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #14
28. november 2021 af ringstedLC

... eller:

\begin{align*} \left.\begin{matrix} \textup{h}+\textup{h}+\textup{h}=3\,\textup{h}=30 \\ \textup{h}+\textup{f}+\textup{f}=\textup{h}+2\,\textup{f}=20 \\ 4\,\textup{b}+4\,\textup{b}+\textup{f}=8\,\textup{b}+\textup{f}=13 \end{matrix}\right\}&\Rightarrow \left \{b;f; h \right \}=\left \{ 1;5;10 \right \} \\ \textbf{4:} \quad \textup{f\aa r}^\textup{hus}\!\cdot 3\,\textup{banan}+\textup{f\aa r} &= \;? \\ f^{h}\cdot 3b+f &= 29296880 \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #15
28. november 2021 af Laerke4958

10+10+10=30

10+5+5 =20

4+4+5=13

15(fordi både svampen og fåret er der*3+5= 50


Brugbart svar (0)

Svar #16
28. november 2021 af SuneChr

.SP 281120210237.JPG

Vedhæftet fil:SP 281120210237.JPG

Skriv et svar til: Tre ligninger med tre ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.