Matematik

Opstil 2 ligninger med 2 ubekendte

28. november 2021 af maya2506 - Niveau: B-niveau

Jeg er i tvivl om, hvordan jeg laver den her opgave i min matematik aflevering:

"En virksomhed indkøber nye borde til et kontor miljø. De indkøber borde i 2 størrelser. Bordene i en standart størrelse koster 500 kr. pr. styk og de store borde koster 650 kr. pr. styk. De indkøber i alt 25 borde til en samlet pris på 13400 kr. 

Opstil 2 ligninger med 2 ubekendte og beregn, hvor mange standart og store borde virksomheden køber."

Håber der er en der har lyst til at forklare mig det. 

Hilsen Maya :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. november 2021 af janhaa

500x + 650y = 13400

x + y = 25


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. november 2021 af janhaa

Der,

x = 19 og y= 6


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. november 2021 af PeterValberg

Isolér den ene variabel i den ene ligning, indsæt i den anden:

x+y=25\quad\Leftrightarrow\quad {\color{Red} y}=25-x

500x+650{\color{Red} y}=13400

500x+650({\color{Red} 25-x})=13400

Gang parentesen ud og løs ligningen mht. x
Indsæt den fundne værdi for x i øverste omskrevne ligning og bestem y

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Opstil 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.