Fysik

termisk energi frigøres??

29. november 2021 af angool - Niveau: B-niveau

Hejj, jeg har lige beregnet denne opgave:

c) Beregn ændringen i termisk energi, når 0.250 kg jern smelter

E_term = m * L_s

Jerns smeltevarme er 1540.

Eterm = 0.250 * 1540 = 385 J

Det er følgende spørgsmål, som jeg ikke kan løse?:

d) Hvor stor er den energimængde, der frigøres af de stoffer (nok ovenstående), når de størkner igen?:

Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. november 2021 af ringstedLC

#0: Jerns smeltevarme ser noget forkert ud og den mangler ihvertfald en enhed.

Vedhæft et godt billede af hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. november 2021 af mathon

                    \small \begin{array}{llllll} Fe_{smeltevarme}=276\;\frac{kJ}{kg} \end{array}


Svar #3
29. november 2021 af angool

er det 247 jeg skal bruge? og så er enheden j/kg?


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. november 2021 af mathon

                \small E_{smeltning} = m * L_s=\left ( 0.250\;kg \right )\cdot \left ( 276\;\tfrac{kJ}{kg} \right )=


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. november 2021 af ringstedLC


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. november 2021 af ringstedLC

#3: Tabellen viser bla. smeltepunkt og smeltevarme. I #0 har du valgt smeltepunkt (en temperatur), men skulle have valgt smeltevarme (247 · 103 J/kg = 247 kJ/kg).


Svar #7
30. november 2021 af angool

TAKKK


Skriv et svar til: termisk energi frigøres??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.