Kemi

Energi

15. december 2021 af unicorn66 - Niveau: Universitet/Videregående
Energi til opvarming af is

Jeg skal vel ikke bare bruge Q=m*cp*deltaT
Jeg får også angivet enthalpi

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2021 af janhaa

Og

Q = m*delta H


Svar #2
15. december 2021 af unicorn66

Okar npt jeg har brugt begge formler, trækker jeg så de to Q’rr fra hinanden

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2021 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{llllll} \textbf{energi-}\\ \textbf{oversigt:}\\\\& \begin{array}{c|c|c} \textup{opv. af is }-15\degree C\rightarrow0\degree C &\textup{smeltn. af is ved }0\degree C&\textup{opv. af smeltevand }0\degree C\rightarrow 30\degree C\\ \hline &&\\ \left ( \frac{5\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}} \right )\cdot \left (36.6\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left (15\;K \right )&\left ( \frac{5\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}} \right )\cdot\left ( 6.01\cdot 10^3\;\frac{J}{mol} \right )&\left ( \frac{5\;g}{18.015\;\frac{g}{mol}} \right )\cdot \left (75.4\;\frac{J}{mol\cdot K} \right )\cdot \left (30\;K \right ) \end{array} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2021 af mathon

Spørgsmålet hører under FYSIK.


Svar #6
16. december 2021 af unicorn66

Men det var i et kemi eksamenssæt. Derfor har jeg sat det her ind

Svar #7
16. december 2021 af unicorn66

Jeg får det til 887 hvis keg bruger energi oversigten pg trækker fra hindanden

Brugbart svar (1)

Svar #8
16. december 2021 af mathon

\small \begin{array}{lllll}\small \textbf{Beregning af}\\ \textbf{energiforbrug:}\\&&\Large \left (\frac{5}{18.015}\;mol \right )\cdot \left (\left (36.6\cdot 15+6010+75.4\cdot 30 \right )\;\frac{J}{mol} \right )=\\\\&&&\! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! 2448.24\;J \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. december 2021 af janhaa

#5

Spørgsmålet hører under FYSIK.

Physical chemistry, thermodynamics


Skriv et svar til: Energi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.