Matematik

Komplekse tal, Gauss elimination og elektromagnetisme

18. december 2021 af Amalie1234324 - Niveau: Universitet/Videregående

Hej,

Jeg er ved at læse op til eksamen og har 3 eksamensætte, som jeg har tænkt mig at lave som øvelse.(jeg har vedhfætet 1 af dem). Ved i hvor/hvordan svarene kan tjekkes for om de er rigtige eller forkerte.

På forhånd tak: )

Vedhæftet fil: øvelse.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. december 2021 af Soeffi

#0. Hvad får du selv?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. december 2021 af Anders521

#0 Du kan vel bruge et CAS-værktøj, f.eks. Maple eller MATLAB til at tjekkene svarerne.


Svar #3
19. december 2021 af Amalie1234324

Jeg har ikke brugt maple før, og matlab er jeg ikke blevet introduceret til endnu :(


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. december 2021 af Anders521

#3 Så brug et andet værktøj, f.eks. Wolfram Alpha.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. december 2021 af ringstedLC

2.

\begin{align*} \textbf{I}:2x+3y+65 &= 6 \\ \textbf{II}:5x+0y+7z &= 2 \\ \textbf{III}:2x+3y+4z &= 2 \\ \textbf{I}-\textbf{III}:0x+0y+65-4z &=6-2&&\Rightarrow z=\:? \\ \textbf{II}:5x+7z &= 2&&\Rightarrow x=\;? \\ \textbf{I}:2x+3y+65 &= 2&&\Rightarrow y=\;? \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. december 2021 af Soeffi

#0.
2x + 3y + 65 = 6
5x + 0y + 7z = 2
2x + 3y + 4z = 2
...flyt 65 over på højre side:
2x + 3y + 0z = -59
5x + 0y + 7z = 2
2x + 3y + 4z = 2
...r3 - r1:...
2x + 3y + 0z = -59
5x + 0y + 7z = 2
0x + 0y + 4z = 61
...(1/4)·r3:...
2x + 3y + 0z = -59
5x + 0y + 7z = 2
0x + 0y + 1z = 61/4
...r2 - 7·r3:...
2x + 3y + 0z = -59
5x + 0y + 0z = -419/4  
0x + 0y + 1z = 61/4
...(1/5)·r2:...
2x + 3y + 0z = -59
1x + 0y + 0z = -419/20  
0x + 0y + 1z = 61/4
...r1 - 2·r2:...
0x + 3y + 0z = -171/10
1x + 0y + 0z = -419/20  
0x + 0y + 1z = 61/4
...(1/3)·r1:...
0x + 1y + 0z = -57/10
1x + 0y + 0z = -419/20  
0x + 0y + 1z = 61/4
...
x = -419/20
y = -57/10
z = 61/4


Brugbart svar (0)

Svar #7
19. december 2021 af MandenMedMangeHatte

Hvilket kursus er denne eksamen i?


Svar #8
19. december 2021 af Amalie1234324

#4

#3 Så brug et andet værktøj, f.eks. Wolfram Alpha.

Kan man også bruge dette værktøj til elektromagnetisme opgaven. Jeg har nemlig fundet denne hjemmeside i går aftes, og den kunne finde ud af de andre opgaver, men ikke elektromagnetisme


Brugbart svar (0)

Svar #9
19. december 2021 af Anders521

#8 Prøv at undersøge → Wolfram Alpha/Physics


Svar #10
19. december 2021 af Amalie1234324

Yeps, tak. Det havde den sku. Du må fortsætte en god dag :).


Skriv et svar til: Komplekse tal, Gauss elimination og elektromagnetisme

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.