Kemi

Koncentrationsberegning

21. december 2021 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

Reaktion: AgCl -> Ag+ + Cl-
Hvad skal koncentrationen af  Ag+ og Cl- være så deltaG = -1,0 kJ?

Reaktionsforhold: 1:1
[Ag+]=[Cl-]

M (Ag) = 107,87 g/mol
M(Cl) = 35,45 g/mol

Ved ikke lige hvordan man skal beregne koncentrationen ud fra delta G?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. december 2021 af Soeffi

#0. Prøv evt.

\Delta G=\Delta G^\Theta +RTln(Y)

hvor Y er reaktionsbrøken og ΔG = -1,0 kJ/mol. ΔGΘ kan slås op som minus fri dannelses energi for AgCl.


Svar #2
21. december 2021 af Lise123Lise

Hvor finder man deltaG°?


Svar #3
21. december 2021 af Lise123Lise

Okay har prøvet dette

\Delta G=55.7 kJ+(0.00831 kJ/K)(298K)(ln(1.8*10^{-10}))=0.13...

hvilket er langt fra facit


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. december 2021 af Soeffi

#3. Hvad er facit?


Svar #5
21. december 2021 af Lise123Lise

1,1*10-5 M


Svar #6
21. december 2021 af Lise123Lise

men jeg har ikke slået deltaG° op, men beregnede den i en tidligere opgave til at være 55,7 kJ, men hvis jeg bruger tabeælværdien for deltaG° (-109,8) så får jeg -164....


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. december 2021 af Soeffi

#1...

\Delta G=\Delta G^\Theta +RTln(Y)

hvor Y er reaktionsbrøken og ΔG = -1,0 kJ/mol. ΔGΘ kan slås op som minus fri dannelses- energi for AgCl.

Det kan godt være, at det ikke skal være tabelværdien...(?)

\\ \Delta G=-1,0kJ/mol \\ \Delta G^\Theta =55,7kJ/mol \\ RTln(Y)=0,00831\cdot 298\;kJ/mol\cdot ln([Ag^+][Cl^-])= \\ (2,48\;kJ/mol) \cdot ln([Ag^+]^2)

\\ -1,0kJ/mol=55,7\;kJ/mol+(2,48\;kJ/mol) \cdot ln([Ag^+]^2)\Rightarrow

[Ag^+]=1,1\cdot 10^{-5}\;M


Skriv et svar til: Koncentrationsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.