Kemi

PH???? mathon

27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy - Niveau: C-niveau

Nogle der kan hjælpe med opgaven?


Svar #1
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

her er beskrivelsen


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. december 2021 af Heptan

4,2 er også pKa-værdien. For at få pH = pKa, så skal na = nb, hvorfor man skal løse ligningen:

c1V1 = c2V2

Når man har fundet V2, så dividerer man med 2 for at halvere mængden af syren.


Svar #3
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

jeg skriver således: c=n/v => hvor jeg finder n ved n=m/M => 0,2Mol/176g/mol=0,000114

Men hvad er V helt præcist? er det 100 ml = 0,1 L ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. december 2021 af mathon


Svar #5
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

jeg er virkelig forvirret?


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. december 2021 af mathon

#5     

         \small \small \begin{array}{lllll}&& pH=\frac{1}{2}\cdot \left ( pK_a-\log\left(c_s\right) \right )\\\\&& 4.2=\frac{1}{2}\cdot \left ( 4.2-\log\left(c_s\right) \right )\\\\&& 8.4=4.2-\log\left ( c_s \right )\\\\&& c_s=10^{-4.2}=0.000063\;M\\\\\\&& c_s=0.000063\;\frac{mol}{L}=\frac{\left ( 0.100\;L \right )\cdot \left ( 0.02\;\frac{mol}{L} \right )-V_b\cdot \left ( 0.100\;\frac{mol}{L} \right )}{V_b+(0.100\;L)}\\\\&& V_b=\textup{solve}\left (0.000063=\frac{0.1\cdot 0.02-x\cdot 0.1}{x+0.1},x \right )\\\\&&x=0.019924\\ \textup{dvs}\\&& x=V_b=V_{OH^-}=0.020\;L=20\;mL \end{array}


Svar #7
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

Jeg har ogs¨lavet alt til 0,000063, men den der formel forsåtr jeg ikke? hvis ejg ikke har hjælpemidler med, hvordan skal ejg så vide,a t det er den formel? og hvor kommer det der x fra?


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. december 2021 af mathon

#7
         \small \begin{array}{lllllll} 0.000063\;M=\frac{\textup{tilbagev\ae rende antal mol ascorbinsyre}}{\textup{f\ae llesvolumenet}} \end{array}


Svar #9
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

men resultate siger 0,1?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. december 2021 af Heptan

Jeg får også 20 mL


Svar #11
27. december 2021 af yyyyyyyyyyyy

men den de rligning er alt for komplcieret, er de rikke noge nemmere?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. december 2021 af Heptan

Jo der er #2

#3 Ja V er volumen, som er 100 mL = 0,100 L


Skriv et svar til: PH???? mathon

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.