Fysik

Frit fald fysik rapport

07. januar 2022 af MatAsuttermaks - Niveau: B-niveau

Hejsa!
Er der nogen der ved hvad formlen for acceleration er? :)

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2022 af PeterValberg

Det må du lige uddybe?

Acceleration a er forskellen på starthastigheden v0 i forhold til sluthastigheden v
sat i forhold til det tidsrum t, som accelerationen er foregået i...

a=\frac{v-v_0}{t}

SI-enheden er m/s

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. januar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

I et frit fald er accelerationen lig med tyngeaccelerationen. Hvis du lægger aksen lodret opad, så har du

a = -g


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. december 2022 af ringstedLC

#1 Ups!

\begin{align*} \textup{Si-enhed:}\left \lfloor a \right \rfloor &= \frac{\left \lfloor v-v_0 \right \rfloor}{\left \lfloor t \right \rfloor}=\frac{\frac{\textup{m}}{\textup{s}}}{\textup{s}}=\frac{\textup{m}}{\textup{s}^{\color{Red} 2}} \end{align*}


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2022 af MandenMedMangeHatte

#3 Ups!

Du er kommet til at bruge gulvfunktionen i stedet for "dimensionsfunktionen".

\lfloor \neq [


Skriv et svar til: Frit fald fysik rapport

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.