Matematik

Pythagoras

12. januar 2022 af florasadriu - Niveau: C-niveau

Jeg har vedhæftet opgaven, men her er spørgsmålet,

Jeg har fået en opgave hvor jeg skal finde en sidelængde. Jeg har fået c, som er 6,5 men både a og b er ukendt. Det er en retvinklet trekant.

Der er en anden trekant med de samme vinkler hvor a er 12 og b er 5. c er 13. Ved ikke om det hjælper, på forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. januar 2022 af PeterValberg


Se denne video < LINK > 
Jeg benytter denne opgave i et af eksemplerne (ca. 5 minutter inde i videoen)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. januar 2022 af ca10

Peter Valberg

I din video giver du en god pædagogisk gennemgang af hvad der kendetegner ensvinklede eller ligedannede

trekanter og hvordan man bestemmer siderne i disse trekanter.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. januar 2022 af PeterValberg

#2 1000 tak for de rosende ord, det sætter jeg pris på :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. januar 2022 af Marcoluik

Først regner du ABC ud og der bruger du pythagaros læresætning a2+b2=c

52+122=c2

5*5=25

12*12=144

25+144=169

så har du c2 men du skal jo have c så du tager kvadraroden af c hvilket er 13

Da de to trekanter er ensvinklede kan du finde forholdet mellem de to hypotenuser i hver trekant. Det gør du ved at skrive 6,5/13=0,5

så forholdet er 0,5 og derfor skal du bare gange siderne med 0,5 for at få de to resterende kateter.


Skriv et svar til: Pythagoras

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.