Matematik

Cirkelbroen i København

13. januar 2022 af mille12347 - Niveau: B-niveau

Nogen der kan hjælpe mig med denne opgave? er på bar bund


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. januar 2022 af StoreNord

a)
    Cirklens ligning er generelt:             (x−a)2+(y−b)2=r2
    For C1 er a og b lig med nul,
    og r2 er 132


Svar #2
13. januar 2022 af mille12347

Hvorfor er det 13^2, når vi får oplyst at diameter er 13 og ikke radius?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. januar 2022 af StoreNord

b)
    Her kan du bare tegne cirklerne i Geogebra og beregne afstanden mellem A og B.


Brugbart svar (1)

Svar #4
13. januar 2022 af StoreNord

#2
    Det har du ret i.   Så skal r2 være 6.52.


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. januar 2022 af StoreNord

I b kan du også beregne skæringspunkterne manuelt.
https://www.youtube.com/watch?v=6rVkQkw-4Q4&ab_channel=VIDmatematik

Nej, det var ikke lige brugbart,


Svar #6
13. januar 2022 af mille12347

Tusind tak for hjælpen!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. januar 2022 af StoreNord

Angående b, så skulle denne her også være gangbar:
    "Hav den ene på formen (x-a)²+(y-b)²-r²=0 og den anden (x-c)²+(y-d)²-r²=0, og sæt dem lig med hinanden.
(a,b) og (c,d) er centrerne og r er selvfølgelig radierne. "


Brugbart svar (0)

Svar #8
13. januar 2022 af Soeffi


Skriv et svar til: Cirkelbroen i København

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.