Kemi

Reaktionskinetik

27. januar 2022 af Omar95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med nogle opgaver, som jeg ikke helt kan finde ud af:

Opgaven før hed:

v = k * [H2O2]x * [I-]y

Hvad kan konkluderes ud fra disse grafer mht. til x og y i hastighedsudtrykket? (husk at argumentere ved at sammenligne med teoretiske udtryk). Hvordan argumenterer jeg ved at sammenligne med teoretiske udtryk??

Opskriv det samlede hastighedsudtryk.

Svar: Begge grafer viser en 1.ordensreaktion og den samlede er en 2.orden fordi summen af x og y = 2.

v = k * [H2O2]1 * [I-]1

Graf 1: https://ibb.co/6YgtZfG

Graf 2: https://ibb.co/G2RBttf

Tabel: https://ibb.co/smRQCjz

Når det samlede hastighedsudtryk er opskrevet, kan k bestemmes efterfølgende ved hjælp af data fra tabellen.

1. Isolér hastighedskonstanten k i det samlede hastighedsudtryk.

2. Beregn for hver værdi af initialhastigheden en værdi for k, og bestem herefter den gennemsnitlige værdi. Husk at medtage enheden for k.

Skal jeg bruge Arrhenius-ligning i opgave 1 ?


Svar #1
28. januar 2022 af Omar95 (Slettet)

Har fået løst 1 og 2. Kan bare ikke helt finde ud af hvordan jeg argumenterer ved at sammenligne med de teoretiske udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. februar 2022 af Heptan

Du argumenterer ved at sige, at grafen følger formlen for en 1. ordens reaktion, som er en linje:

v = k [A]

Hvis det havde været en 0. orden, 2. orden osv, så havde grafen set anderledes ud.


Skriv et svar til: Reaktionskinetik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.