Kemi

HJÆÆLP Opløsning

03. februar 2022 af lektiehjælp0012 - Niveau: A-niveau

hvordan beregner man:

opløs 100 mg/L X med vand til en standard opløsning som har 5 mg/L i 25 mL??

Og fra 5 mg/L skal der laves 6 nye opløsninger som indeholder 20, 50, 100, 150, 200 og 250 mikrogram/L ved at bruge 20 eller 25 ml volumetriske flasker. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{lllllll} \textup{mol-behov:}\\&& V\cdot \left (0.1\;\frac{ mg}{mL} \right )=\left ( 25\;mL \right )\cdot \left ( 0.005\;\frac{mg}{mL} \right )\\\\&& V=\left ( 25\;mL \right )\cdot \frac{0.005}{0.1}=1.25\;mL\quad \left ( 100\;\frac{mg}{L} \, X \right )\\\\\\ \textup{Stamopl\o sning:}\\&& 5\frac{mg}{L}=5\;\frac{\mu g}{mL}\\\\ \textup{af denne i}\\ 20\;mL\textup{ flasker:}\\&&20\;mL\cdot \left\{\begin{matrix} \frac{0.020}{5}=\\ \frac{0.050}{5}= \\ \frac{0.100}{5}= \\ \frac{0.150}{5}= \\ \frac{0.200}{5}= \\ \frac{0.250}{5}= \end{matrix}\right.\begin{matrix} 0.08\;mL\\ 0.20\;mL \\ 0.40\;mL \\ 0.60\;mL \\ 0.80\;mL\\ \underline{1.00\;mL} \end{matrix} \\&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 3.08\;mL\\\\\\ \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. februar 2022 af mathon

\small \small \begin{array}{llllll} \textup{af denne i fyldte}\\ 25\;mL\textup{ flasker:}\\&&25\;mL\cdot \left\{\begin{matrix} \frac{0.020}{5}=\\ \frac{0.050}{5}= \\ \frac{0.100}{5}= \\ \frac{0.150}{5}= \\ \frac{0.200}{5}= \\ \frac{0.250}{5}= \end{matrix}\right.\begin{matrix} 0.10\;mL\\ 0.25\;mL \\ 0.50\;mL \\ 0.75\;mL \\ 1.00\;mL\\ \underline{1.25\;mL} \end{matrix} \\&&\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 3.85\;mL \end{array}


Skriv et svar til: HJÆÆLP Opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.