Matematik

Bestemme nulpunkter, Vejen til Matematik A2, Opgave 62, Side 94, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

07. februar 2022 af ca10 - Niveau: A-niveau

Opgave 62. Bestem nulpunkter for følgende funktioner.

a) 

f( x ) = ( x - 3 )( ex -- 1 ) = 0

             x - 3 = 0,       ex - 1 = 0

             x = 3,            ex = 1

                                  ln( ex ) = ln(1) og ln(ex ) = x, så

                                  x = ln(1) Brug af lommeregner/Tabel så er ln(1 ) = 0, så derfor er

                                  x = 1

Løsning: x = 3 ∨ x = 1

b) 

( x + 2 )ex = 0

x + 2 = 2,      Der er ingen værdier for x hvor ex = 0,   (Lommeregner/Tabelopslag)

Løsning: x = -2 

c) 

7•( x2 - 4 )(lnx -1 ) = 0     lnx - 1 = 0

x2 - 4 = 0                         lnx = 1

x2 = 4                              eln(x) = e1 = e og eln(x) = x så x = e

x = -2 eller x = 2,

Løsning: x = -2 ∨ x = 2 ∨ x = e                 

d)

2•(  x - 3 ) ln(x)•ex = 0

x -3 = 0,     ln(x)•ex =0 og ex ikke lig med 0 for nogle værdier af x så 

x  = 3,        ln(x) = 0 fra a) ln(x) = 0 når x = 1

Løsning: x = 3 ∨ x = 1 

Mit spørgsmål er:

Kan man uden brug af matematikprogram / lommeregner / tabel og kun med papir og blyant bestemme ln(1) ?

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. februar 2022 af mathon

Alle logaritmefunktioners grafer skæres i (1,0).

             \small \begin{array}{llll} \log_g(1)=0\textup{ \textbf{{\color{Red} u}}anset }\, g\qquad \left (\textup{pr. definition} \right ) \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #2
07. februar 2022 af AMelev

#0 At ln(1) = 0 og log(1) = 0 fremgår indirekte af din formelsamling side 11.
Graferne skærer 1.aksen i (1,0).

Vedhæftet fil:Udklip.JPG

Svar #3
07. februar 2022 af ca10

Tak for svaret


Skriv et svar til: Bestemme nulpunkter, Vejen til Matematik A2, Opgave 62, Side 94, (Knud Erik Nielsen og Esper Fogh)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.