Matematik

Arten af det stationære punkt

07. februar 2022 af javannah5 - Niveau: A-niveau
Er der nogle der ved hvordan man løser b’en på tnspire? Har allerede lavet a’en

Svar #1
07. februar 2022 af javannah5

a’en
Vedhæftet fil:image.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #2
07. februar 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. februar 2022 af peter lind

se formelerne 198-200 side 34


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll}\textbf{b)}\\&& f(x,y)=2y^3-3x^2-24y+18x+16\\\\\\&& f_x{}'(x,y)=-6x+18\qquad f_y{}'=6y^2-24\\\\&& f_{xx}{}''(x,y)=-6\qquad \; \; \; \; \; \; \; \; \; f_{yy}{}''(x,y)=12y\\\\&&\qquad\qquad \qquad \quad f_{xy}{}''\left ( x,y \right )=0\\\\\\&& f_{xx}{}''(3,2)\cdot f_{yy}{}''(3,2)-f_{xy}{}''(3,2)^2=-144<0\Rightarrow \textup{saddelpunkt} \end{array}


Skriv et svar til: Arten af det stationære punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.