Matematik

DIFFERENTIAL REGNING

08. februar 2022 af Aniie3345 - Niveau: B-niveau

Hey nogle der kan hjælpe mig med at tjekke om jeg har regnet rigtigt??

En funktion er givet ved: f(x)=6x4+4x+20

Bestem f'(x)

Og det har jeg fået til følgende: f'(x)= 24x3+4

er det korrekt lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2022 af ringstedLC

Med formel (122) og (133) kan det ikke blive andet.


Svar #2
08. februar 2022 af Aniie3345

Er det så rigtig det jeg har lavet?


Svar #3
08. februar 2022 af Aniie3345

Er denne her opg også rigtigt:

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f (1))

ligningen har jeg fået til: y=28x-24 kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. februar 2022 af SuneChr

# 2
Helt korrekt.
# 3
y - 30 = 28(x - 1)
y = 28x + 2
____________
Punktet (1 , 30)  skal passe såvel i grafen som tangenten.


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. februar 2022 af ringstedLC

Nej (for samme f som i #0):

\begin{align*} y &= f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) \\ &= (24\cdot 1^3+4)\cdot (x-1)+(6\cdot 1^4+4\cdot 1+20) \end{align*}


Svar #6
09. februar 2022 af Aniie3345

er svar#4 fokert? og hvordan kan jeg bruge svar#5 til at lave ligningen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. februar 2022 af ringstedLC

#6: Nej, #5 er et svar til #3 og giver den samme ligning som i #4 efter reduktion.


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2022 af AMelev

#6 Du kan bruge svar #5 ved at beregne f '(x0), f(x0) og indsætte i ligningen, hvor x0 = 1.
Formlen for tangentligningen y = f'(x_0)\cdot (x-x_0)+f(x_0) kan du finde i din formelsamling side 23 (121).


Skriv et svar til: DIFFERENTIAL REGNING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.