Matematik

Differentiere med brøk • x

09. februar 2022 af Arbejdshesten - Niveau: B-niveau
Jeg er lidt i tvivl med differention. Det virker ikke på CAS

Hvordan differentiere man: cos(x) • 1/3 • x^3
Er det produktreglen?

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2022 af mathon

               Ja.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2022 af mathon

                         \small \left (\cos(x)\cdot \left ( \frac{1}{3} \cdot x^3\right ) \right )^{{}'}


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. februar 2022 af SuneChr

# 0
Har du indtastet udtrykket, som du skriver det her,
vil maskinen muligvis "opfatte"  x3 sammen med 3  i nævneren,
Prøv i stedet:
cos (x) · x3 / 3
Vi skal tænke som maskinen, men kan ikke forvente, at maskinen "tænker" som os.
Ved differentiation i hånden ville jeg i første omgang se bort fra 1/3 , da den er konstant og
så til sidst huske at sætte den på igen. 


Svar #4
09. februar 2022 af Arbejdshesten

Nårhh, okay mange tak for hjælpen

Skriv et svar til: Differentiere med brøk • x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.