Kemi

Ligevægt og pH (neutralisering)

10. februar 2022 af neeedofhelp - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Er der en venlig sjæl som kan fortælle mig, hvordan denne opgave (vedhæftet) skal løses? Hvilken formel skal bruges eller...?

Tusind tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Formel: n(H+) = n(OH-)


Svar #2
10. februar 2022 af neeedofhelp

Det forstår jeg ikke helt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. februar 2022 af Soeffi

#1. n(H+) = n(OH-)

Stofmængden af H+ er lig med stofmængden af OH-.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. februar 2022 af TommyVan

Her vil jeg bruge formlen n = c * V

n(H+) = n(OH-) <=> cH+ * VH+ = cOH- * VOH-

Derefter løser man bare for volumen af NaOH.

(cH+ * VH+)/cOH- = VOH-

Så skal du bare selv indsætte værdierne, men husk n = c * V (det bruges ret tit :)) )


Skriv et svar til: Ligevægt og pH (neutralisering)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.