Kemi

Beregn temperatur så der er ligevægt

12. februar 2022 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med den vedhæftede opgave, som jeg ikke helt kan hitte ud af. 

Jeg tænker umiddelbart temperaturen skal være 100 grader, da det er ved vands kogepunkt – men jeg forstår ikke hvordan man kan regne det?

Tak for hjælp på forhånd. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2022 af Sveppalyf (Slettet)

For en reaktion der forløber ved konstant temperatur gælder

ΔG = ΔH - TΔS

som naturligvis også gælder ved standardbetingelsen p = 1 atm

ΔGo = ΔHo - TΔSo

Ved ligevægt gælder at ΔG = 0, så for reaktionen ved 1 atm skal vi bestemme T så ΔGo bliver nul:

ΔGo = 0  <=>

ΔHo - TΔSo = 0  <=>

T = ΔHo / ΔSo

T = -44,0 kJ/mol / (-0,118 kJ/(mol*K)) = 373K = 100oC


Skriv et svar til: Beregn temperatur så der er ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.