Matematik

Trekanter

12. februar 2022 af Tycoon - Niveau: 10. klasse

Hvilken metode kan bruges til at finde så mange trekanter som overhovedet muligt som har en omkreds på 24?

Vedhæftet fil: Trekanter.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. februar 2022 af ElevenCaro

Hvad mener du med at "finde."  ???


Svar #2
12. februar 2022 af Tycoon

#1

Hvad mener du med at "finde."  ???

Hvis der er en måde hvorpå man kunne regne sig frem til det.


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. februar 2022 af ElevenCaro

Jeg er stadig ikke hel sikker på, hvad du mener, men du kan finde ud af hvilke tal, som man bruger til at have omkredsen af 24 i en trekant og så kan du beholde den omkreds og bare forme flere trekanter forskelligt. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. februar 2022 af SuneChr

Benyt uligheden der går under navnet trekantsuligheden, der siger, at en vilkårlig side i en trekant
er mindre end summen af de hosliggende sider.
Har vi ΔABC , vil derfor gælde, at  c < a + b .
Lad nu c gennemløbe naturlige tal hvor  a + b + c = 24 og tilpas a og b derefter.     a + b = 24 - c 


Brugbart svar (1)

Svar #5
12. februar 2022 af SuneChr

Lad c gennemløbe 1 til 11 da er c < a + b


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. februar 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede.

Det kaldes diofantiske trekanter (hvis du ønsker at søge) med omkredsen 24. Se evt. https://www.geogebra.org/m/vgSZnUs5


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. februar 2022 af Soeffi

#0. Ved hjælp af Geogebra, så har jeg fundet følgende 12 trekanter: (a,b,c) = (2,11,11), (3,10,11), (4,9,10), (4,10,10), (5,8,11), (5,9,10), (6,7,11), (6,8,10), (6,9,9), (7,7,10), (7,8,9), (8,8,8).


Svar #8
13. februar 2022 af Tycoon

Mange tak for al hjælpen! Skal man have fundet alle trekanterne for at opnå max point?


Brugbart svar (1)

Svar #9
13. februar 2022 af SuneChr

"... så mange trekanter som overhovedet muligt ..."
må betyde dem  a l l e .
# 7  (4 , 9 , 10)  skal være (4 , 9 , 11)
En af siderne kan være 1.


Svar #10
13. februar 2022 af Tycoon

#9

"... så mange trekanter som overhovedet muligt ..."
må betyde dem  a l l e .

Okay. :)


Brugbart svar (0)

Svar #11
13. februar 2022 af Soeffi

#0. Lad omkredsen hedde a og antallet af trekanter T. Formlen synes at være: T = a/2, hvis a er et lige tal og T = (a+1)/2, hvis a er et ulige tal.


Brugbart svar (0)

Svar #12
13. februar 2022 af Soeffi

#9
# 7  (4 , 9 , 10)  skal være (4 , 9 , 11)...Rigtigt
En af siderne kan være 1...Forkert: længste side er 11 og dermed: 1 + 11 +11 = 23.

Brugbart svar (0)

Svar #13
13. februar 2022 af Soeffi

#7...Man skal finde sæt af tre tal, der høst må have værdien 11 og hvor summen er 24. Det mest systematisk er nok at starte med den størst mulige side og derefter den størst mulige, som man ikke har prøvet og til sidst 24 minus summen af de to første:

 1: (11,11,2)
 2: (11,10,3)
 3: (11,9,4)
 4: (11,8,5)
 5: (11,7,6)...Næste sæt er (11,6,7) = (11,7,6). Man fortsætter med 10 som første tal og udelukker 11... 
? 6: (10,10,4)
? 7: (10,9,5)
? 8: (10,8,6)
? 9: (10,7,7)...Næste sæt er (10,6,8) = (10,8,6). Man fortsætter med 9 som første tal og udelukker 10 og 11...
?10: (9,9,6)
11: (9,8,7)...Næste sæt er (9,7,8) = (9,8,7). Man fortsætter med 8 som første tal og udelukker 9, 10 og 11...
12: (8,8,8)


Brugbart svar (0)

Svar #14
13. februar 2022 af SuneChr

 .SP 130220221751.JPG

Vedhæftet fil:SP 130220221751.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #15
14. februar 2022 af Soeffi

#13...Bemærkning: To trekanter med ens sider er kongruente.


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.