Kemi

Udregn reaktionsentalpi

14. februar 2022 af meitner - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg står med en opgave vedr. reaktionsentalpi, som jeg ikke ved hvordan skal regnes. Jeg har skrevet den afstemte reaktionsligning op som en fuldstændig forbrænding. Ved bare ikke hvilken formel jeg skal bruge? Jeg har prøvet med \Delta H^o =\sum \Delta H_f^o(produkter) -\Delta H_f^o(reaktanter) men kan ikke få det til at gå op?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2022 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllllll} && \Delta H_r=\left ( 6.20\;\degree C \right )\cdot \left ( 4.18\;\frac{kJ}{\degree C} \right )&=&25.916\;kJ\\\\&& n_{C_{12}H_{22}O_{11}}=\frac{1.71\;g}{342.297\;\frac{g}{mol}}&=&0.004996\;mol\\\textup{Reaktionsentalphien:}\\&&\Delta H_{r,\, m}=\frac{25.916\;kJ}{0.004996\;mol}&=&5\,187.7\;\frac{kJ}{mol} \end{array}


Skriv et svar til: Udregn reaktionsentalpi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.