Kemi

(HASTER) Termodynamik beregn hastighedskonstant

21. februar 2022 af Omar95 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej jeg har brug for hjælp til 2 kemi spørgsmål...

1. For en kemisk reaktion er enthalpitilvæksten [-10 mol^-1 kJ]  og entropitilvæksten [20 K^-1 mol^-1 J], begge ved standardtilstanden. Beregn ligevægtskonstanten ved temperaturen [388K].

Har prøvet at løse denne på forskellige måder, men kan ikke komme frem til det rigtige svar.

2. For en given kemisk reaktion er standard enthalpitilvæksten givet ved [120 mol^-1 kJ] mens entropitilvæksten er [110 K^-1 mol^-1 J]. Disse to størrelser kan regnes uafhængige af temperaturen.

Beregn standard Gibbs fri energi ved temperaturen [790K]. Husk enhed.

Det her spørgsmål har jeg ikke prøvet at løse, men aner ikke hvordan jeg skal løse det.

Edit: Har fundet ud af hvordan man løser opgave 2. (sad med den rigtige formel, men anede ikke hvordan man løste den).


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2022 af Heptan

Gør ligesom opg 2), og brug derefter formlen

\Delta G^o=-RT \ln K


Svar #2
22. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#1

Gør ligesom opg 2), og brug derefter formlen

\Delta G^o=-RT \ln K

Prøver lige med en anden opgave,


\Delta G = 180 - 136 \cdot 0,03 = 175,92 \cdot 1000 = 175920ø

175920 \cdot -8,31 \cdot 136 \cdot lnK

lnK=-155,6594

Mit svar skal give e^x altså e^tal...

Edit: svaret er selvfølgelig e^{-156}


Svar #3
22. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

#1

Tak

Svar #4
22. februar 2022 af Omar95 (Slettet)

Obs: det var selvfølgelig meningen der skulle stå “175920 =“ ikke “175920 •”

Skriv et svar til: (HASTER) Termodynamik beregn hastighedskonstant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.