Matematik

låne beregning

25. februar 2022 af mikkdl - Niveau: C-niveau

nogen der kan give mig en forklaring og svar her?

6 års siden købte jen og inge et hus, købsprisen var 5.5 mio kroner det blev financeret med et 30 års kreditlån til 4,5% p.a.

bestem den kvartårlige ydelse

jens og inge skal nu skilles. jens ønsker at købe inge ud af huset - bestem restgælden


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. februar 2022 af mathon

                  \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Kvart\aa rlig}\\ \textup{procentsats:}\\&&\left ( 1+r_{\textup{kvart}} \right )^4=1+r_\textup{{\aa r}}\\\\&& \left ( 1+r_{\textup{kvart}} \right )^4=1.045\\\\&& 1+r_{\textup{kvart}}=1.045^{\frac{1}{4}}\\\\&& r_{\textup{kvart}}=1.045^{\frac{1}{4}}-1=1.11\% \\\\\\ \textup{Kvart\aa rlig}\\ \textup{ydelse:}\\&& y=\frac{G\cdot r}{1-(1+r_{\textup{kvart}})^{-n}}=\frac{5.5\cdot 10^6\cdot 0.0111}{1-1.0111^{-120}} \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. februar 2022 af mathon

                  \small \small \small \small \begin{array}{llllll} \textup{Restg\ae ld}\\ \textup{efter 6 \aa r:}\\&&&5.5\cdot 10^6\cdot 1.0111^{24}-y\cdot \frac{1.0111^{24}-1}{0.0111} \end{array}


Skriv et svar til: låne beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.