Fysik

Mangler formler til udregninger

27. februar 2022 af Redfield - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man diverse værdier ud, udfra de værdier man har?

Vedhæftet fil: klip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2022 af mathon

Hvad er \small n ?


Svar #2
27. februar 2022 af Redfield

Det er Si-enheden for antalet af Coulomb


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. februar 2022 af mathon


Svar #4
27. februar 2022 af Redfield

Jeg er forvirret? Er det ikke det sammen billede som jeg lagde ind?


Brugbart svar (1)

Svar #5
27. februar 2022 af mathon

\small \begin{array}{llllll} &E=P\cdot t=\left ( 6\;W \right )\cdot \left ( 20\;s \right )=120\;Ws=120\;J\\\\& U=\frac{E}{Q}\\\Downarrow\\& Q=\frac{E}{U}=\frac{120\;J}{12.0\;\frac{J}{Coulomb}}=10\;Coulomb \end{array}


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. februar 2022 af mathon

#4
        Jo - men det er meget nemmere at have tabellen "inde", når der skal beregnes.


Svar #7
27. februar 2022 af Redfield

Mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. februar 2022 af ringstedLC

#2

Det er Si-enheden for antalet af Coulomb

n er nok snarere antallet af elementarladningen e i ladningen Q:

a)

\begin{align*} Q=n\cdot e\Rightarrow n &= \frac{Q}{e}\;,\;e=1.602\cdot 10^{-19}\,\textup{Coulomb} \\ &= \frac{10\,\textup{Coulomb}}{1.602\cdot 10^{-19}\,\textup{Coulomb}} \\ n &= 6.24\cdot 10^{19} \end{align*}

b)

\begin{align*} Q\!&:\,\textup{som i a)} \\ U &= \frac{E}{Q} \\ P &= U\cdot I\Rightarrow I=\frac{P}{U} \\ E &= P\cdot t\Rightarrow t=\frac{E}{P} \end{align*}


Skriv et svar til: Mangler formler til udregninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.