Matematik

Hjælp til opgave

01. marts 2022 af Fabel6358 - Niveau: 9. klasse

Hej derude, jeg har brug for hjælp med denne opgave. 

"Undersøg, hvor stor længden x skal være, for at arealet af løbegården bliver størst muligt"

Jeg har vedhæftet opgaven så man kan se informationen til den. Håber i kan hjælpe

Tak

Vedhæftet fil: Billede af opgabe.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2022 af mathon

Opstil en ligning for hegnets længde og isoler y.
Opstil en ligning for løbegårdens areal A(x).
Maksimum kræver bl.a. A'(x) = 0.


Svar #2
01. marts 2022 af Fabel6358

Kan det måske uddybes. Jeg forstår de to første punkter men ikke det med “Maksimum kræver bl.a. A'(x) = 0.”

Brugbart svar (0)

Svar #3
01. marts 2022 af Quarr

#0

Udregn toppunktet for A(x) Det er et globalt maksimum.

Det er der hvor arealet er størst og har den størst mulige længde.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. marts 2022 af Quarr

#0

Hvad har du fundet frem til indtil videre?

- - -

Ja

 


Svar #5
01. marts 2022 af Fabel6358

Altså jeg ved at man skal opstille ligningen for hegnets længde, men efter det ved jeg ikke hvad man skal gøre

Svar #6
01. marts 2022 af Fabel6358

Og så ved jeg at man skal lave en ligning for arealet, men hvad skal jeg så bruge det til

Brugbart svar (0)

Svar #7
01. marts 2022 af Quarr

Kan du måske vedhæfte hele opgaven?

- - -

Ja

 


Svar #8
01. marts 2022 af Fabel6358

Der er ikke meget mere til opgaven, men hvis det hjælper så er den her

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #9
01. marts 2022 af Quarr

Tak, til en anden gang så husk at vedhæfte hele opgaven.

- - -

Ja

 


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. marts 2022 af Quarr

Værsgo.

- - -

Ja

 

Vedhæftet fil:Toppunkt.png

Svar #11
01. marts 2022 af Fabel6358

Tak, men bare lige til sidst nu, hvor jeg har dig. Hvad kan jeg så skrive som begrundelse og hvorfor jeg har gjort som jeg har gjort. 


Svar #12
01. marts 2022 af Fabel6358

Undskyld jeg spørge så meget, men betyder det så at selve boksen bliver et kvadrat, da sidelængderne er 3,75


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. marts 2022 af mathon

#12                           

               \small \begin{array}{llllll} \textup{sidel\ae ngder:}\\&& x=3.75\;m\\\\&& y=7.50\;m\\\\ \textup{hvorfor l\o beg\aa rden}&&\textup{\textbf{ikke} er kvadratisk} \end{array}


Svar #14
01. marts 2022 af Fabel6358

Tusind tak for hjælpen

Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.