Matematik

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P

01. marts 2022 af SeniorMuhkkel - Niveau: A-niveau

Hej sidder helt på bar bund med en her opgave uden hjælpe midler. 

En funktion f er en løsning til differentialligningen 
dy/dx = y/x + 3x+1

Grafem for f går gennem punktet P(2,6)

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P 

Vedhæftet fil: Mat hjælpo.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. marts 2022 af mathon

\small \begin{array}{lllllll} \textbf{a)}\\&\textup{tangenth\ae ldning}\\& \textup{i } P(2,6)\textup{:} \\&& \frac{\mathrm{d} y}{\mathrm{d} x}=\frac{6}{2}+3\cdot 2+1=10\\&\textup{tangentligning}\\&\textup{i }P(2,6)\textup{:} \\&& y=10\cdot (x-2)+6 \end{array}


Svar #2
01. marts 2022 af SeniorMuhkkel

Ah, y=6 og x=2 og så udregner man sin ligning og bruger hældningen i tangentligningen

Mange tak


Svar #3
01. marts 2022 af SeniorMuhkkel

Resultat: 10x-14


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.