Fysik

Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser

02. marts 2022 af louisean - Niveau: B-niveau

Hej,

Er der en som kan komme med en forklaring til hvordan jeg kan løse denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. marts 2022 af ringstedLC

Du har sikkert tidligere lavet opgaver med beregning af fart ved et frit fald, altså uden luftmodstand, og der brugt, at:

\begin{align*} F &= m\cdot g \\ &= V\cdot \rho \cdot g \end{align*}

Betragt haglene som kugler og vurder diameteren ved at måle din egen hånd.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. marts 2022 af ringstedLC


Svar #3
20. marts 2022 af louisean

Hej. Har siddet med denne opgave længe nu. 

Er der en som kan fortælle mig hvad denne formel hedder: 

V*p*g. 

Et andet spørgsmål, hvor i formlen skal jeg brufe måling af min hånd?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. marts 2022 af ringstedLC

\begin{align*} F &= m\cdot g \\ \rho =\frac{m}{V}\Rightarrow m &= V\cdot \rho \\ m_{is} &= V_\textup{kugle}\cdot \rho _{is} \\ \Rightarrow F &= \frac{4\pi}{3}\cdot r^3\cdot \rho _{is}\cdot g\\ r &= \;?\,\textup{m} \\ \rho _{is} &= \;?\,\tfrac{\textup{kg}}{\textup{m}^3} \end{align*}

NB: Formler har et lighedstegn mellem dét som de udtrykker (her F) og deres udtryk.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. marts 2022 af ringstedLC

Det er nok smartere at bruge:

\begin{align*} E_{kin} &= E_{pot}\quad \textup{(mek.\,energibevarelse)} \\ 0.5\cdot m\cdot v^2 &= m\cdot g\cdot h\;,\;h=\;?\,\textup{m} \\ v &= \;? \end{align*}

hvor der kan divideres med m på begge sider.


Skriv et svar til: Tildel passende værdier til relevante fysiske størrelser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.