Fysik

Kan den her beregning med en dykker passe?

03. marts 2022 af BobbyMarley - Niveau: B-niveau

Jeg får det rigtige resultat men kan ikke forstå enheden.

Mine mellemregninger er vedhæftede

Vedhæftet fil: Screenshot_1.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. marts 2022 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. marts 2022 af peter lind

mvand = V*ρ = dybde*A*1,03 g/cm3 = ?  A er arealet

omregen de 1,03g/cm3 til kg/m3

Jeg er ikke helt klar over hvad du er i tvivl om, så spørg endelig hvis jeg ikke har ramt rigtigt.


Svar #3
03. marts 2022 af BobbyMarley

Peter lind, får du så resultatet til 34,50485 m?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Der er et par fejl. Du skriver, at tyngden af vandet over dykkeren er 349kN. Det er ikke korrekt. Tyngden af vandet over dykkeren afhænger af, hvor stort et areal den lodrette projektion af dykkeren er. Den vægt, du regner med er vægten af vand over 1m2 i dykkerens dybde. Det skriver du korrekt længere nede.

Din ligning efter "Så det er:..." er helt korrekt stillet op.

Dit resultat er forkert. Der er for mange decimaler. Du skalafrunde til det korrekte antal betydende cifre.


Skriv et svar til: Kan den her beregning med en dykker passe?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.