Matematik

Ligning

07. marts 2022 af Sommeredelguf - Niveau: Universitet/Videregående
Hvordan løses vedhæftede ligning?
Jeg skal bruge ln, men derfra er jeg på bar bund.
Har I nogle idéer?
På forhånd tak.

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. marts 2022 af mathon

                           \begin{array}{lllllll} \frac{1}{\sqrt{2\pi}}\cdot e^{-\frac{1}{2}t^2}=\frac{1}{8}\\\\ e^{-\frac{1}{2}t^2}=\frac{\sqrt{2\pi}}{8}\\\\ e^{\frac{1}{2}t^2}=\frac{8}{\sqrt{2\pi}}\\\\ \frac{1}{2}t^2=\ln\left (\frac{8}{\sqrt{2\pi}} \right )\\\\ t^2=2\cdot \ln\left (\frac{8}{\sqrt{2\pi}} \right )\\\\ t=\left\{\begin{matrix} -\sqrt{2\cdot \ln\left (\frac{8}{\sqrt{2\pi}} \right )}\\ \sqrt{2\cdot \ln\left (\frac{8}{\sqrt{2\pi}} \right )} \end{matrix}\right. \end{array}


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.