Kemi

Rapport Potentiometrisk titrering af cola

11. marts 2022 af MadeleineA - Niveau: B-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål da jeg er helt lost. 

Spørgsmålet er: Er der phosphorsyre i cola? Begrund dit svar med udgangspunkt i data.

Har vedhæftet et billede af grafen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2022 af janhaa

Ja, phosforsyre i cola, da du har pKa, pKa2 og pK3.

og ---"------- er H3PO4


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2022 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. marts 2022 af mathon

                         \small \small \small \begin{array}{lllllll} H_3PO_4\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;H_2P{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\ H_2P{O_4}^-\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;HP{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\\\\\\\\ HP{O_4}^{2-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;OH^-\,_{\textit{(aq)}}\;\longrightarrow \;P{O_4}^{3-}\,_{\textit{(aq)}}\;+\;H_2O\,_{\textit{(l)}}\qquad \textup{kan \textbf{ikke} afl\ae ses}\\\\\\ pK_{s1}=2.12\qquad pK_{s2}=7.21\qquad pK_{s3}=12.38 \end{array}


Skriv et svar til: Rapport Potentiometrisk titrering af cola

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.