Kemi

Oxidation

12. marts 2022 af Lise123Lise - Niveau: A-niveau

En der vil forklare hvorfor oxidationstallet er +3 for carbonet med det dobbeltbunde =O og -1 for det andet carbon?

For gælder der ikke at O har oxidationstallet -2 og H har +1...?
For jeg tænkte at hvis O har -2 så må carbondet med dobbeltbunde =O have oxidationstallet +2 og det andet carbon med to H'er må have oxidationstallet -2....?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. marts 2022 af mathon

                       \small \begin{array}{lllllll} R^1-\overset{{\color{Red} \mathbf{+3}}}{C}OO-R^2\\&&\textup{ladningen udadtil skal v\ae re lig med nul.}\\ R-\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{C}H_2OH \end{array}


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. marts 2022 af mathon

Praktisk sættes R(adikalet)s oxidationstal til 0


Svar #3
12. marts 2022 af Lise123Lise

er det så fordi elektroner for O bliver delt mellem C og R at den kun er -1 for det ikke dobbeltbunde O?


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. marts 2022 af mathon

Fordi
                  OT(O) = -2
                  OT(H) = +1

                       \small \begin{array}{lllllll} R-\overset{{\color{Red} \mathbf{x}}}{C}OO^-&&\mathbf{{\color{Red} x}}+(-2)+(-1)=0\Rightarrow \mathbf{{\color{Red}x}}=3\\\\ R-\overset{\mathbf{{\color{Blue} -1}}}{C}H_2OH&&\mathbf{{\color{Blue} x}}+(+2)+(-2)+(+1)=0\Rightarrow\mathbf{{\color{Blue} x}}=-1 \end{array}                  

                                      


Skriv et svar til: Oxidation

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.