Fysik

Raketten airline 5

15. marts 2022 af VanessaAndersen - Niveau: A-niveau

Hej, er der lige en som kan forklare mig hvordan jeg kan bestemmes den vandrette hastighed?

Jeg har fundet den vandrette hastighed til at være 0,597 km/s. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. marts 2022 af Soeffi

#0. Indsætter billede. 

Siden mit.kvuc kræver login.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. marts 2022 af Soeffi

#0. Se i øvrigt: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2041079. Indsætter tabel fra samme:

Fart=\sqrt{(\Delta x/\Delta t)^2+(\Delta y/\Delta t)^2}

Den lodrette fart, Δy/Δt, kan findes af tabellens højdedata. Heraf kan den vandrette fart, Δx/Δt, findes, når man tillige kender farten.


Svar #3
15. marts 2022 af VanessaAndersen

#2

#0. Se i øvrigt: https://www.studieportalen.dk/forums/thread.aspx?id=2041079. Indsætter tabel fra samme.

Hej. 

Jeg har tidligere oprette dette spørgsmål. Jeg forstår ikke helt hans forklaring på at den vandrette hastighed = 0. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
15. marts 2022 af Eksperimentalfysikeren

Den vandrette hastighed er ikke = 0.

Brug tabellen til at finde den lodrette hastighed. Vær opmærksom på, at 142s er tæt ved en af tidsangivelserne i tabellen. Du bør derfor finde hastigheden i hvert af de to tidsintervaller omkring dette tidspunkt og tage gennemsnittet. Når du har den lodrette hastighed, kan du benytte oplysningen om farten til at finde den vandrette hastighed.


Brugbart svar (2)

Svar #5
15. marts 2022 af Soeffi

#0. Svar i Geogebra:

Vedhæftet fil:Tabel.png

Svar #6
15. marts 2022 af VanessaAndersen

#5

#0. Svar i Geogebra:

Tak for hjælpen :) 


Skriv et svar til: Raketten airline 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.